Galleria Riga

“Galleria Riga” är ett modernt köpcentrum i mitten av stad, i en lättåtkomlig plats. Det har åtta våningar, två nivåer av parkering och mest omfattande shoppingmöjligheter. Under utförning av arbetet i detta köpcentrum, skapade företaget “Salastone” mosaikgolv i marmor på 1000 kvadratmeter i den första våningen. Golvet innehåller både olika färgade geometriska mönster och själva centrums logotyp. Vid detta projekt tog vi särskild hänsyn till hållfasthet och kvalitet av material. I den första våningen finns många mat-, dryck-, tobaks- och blomsterbutiker. Alltså finns ett större flöde av besökare på denna våning och golv måste tåla höga belastningar. Därför använde vi sådana material som marmor “Bianco Cararra”, “Verde Guatemala” och “Giallo Reale”, som “Salastone” båda levererade från gruvorna, bearbetade och installerade.

Samtidigt vid att lägga mosaik golv gjordes det också inomhus fontäner i imponerande storlek. Fontänen är inrättats på flera nivåer och innehåller många skulpturer och installerat undervattens belysning. Det påpekas att den fortsätter att fånga uppmärksamhet av besökarna, de tar bilder vid fontänen och den ser fortfarande ut som ett konstverk.

Det är viktigt att leveranstid av alla dessa omfångsrika verk var bara tre månader, vilket tyder på “Salastone” mästares höga professionalism och erfarenhet.