Granit är en magmatisk djupbergart – en av de vanligaste stentyper, och består av fältspat, kvarts och färgade mineraler. Den kännetecknas av en massiv struktur, viss kornstorlek, låg vattenabsorption och hög motståndskraft mot frost och vittring, så man tillverkar framgångsrikt både stenfasader av granit och naturliga granitfontäner, såväl som mängd inomhus lösningar, bl.a. kökytor och badrumsytor, fönsterbänkar och vägger. Man skiljer mellan olika typer av granit: normalgranit, plagiogranit och alkalisk granit, medan mineraler som granit innehåller bestämmer dens färg. Den kan vara röd, rosa, grå eller vit med mörka mineralkorn.

PROV AV GRANIT

Granit kan tåla höga belastningar, påverkan av stötar och kraftiga slipkrafter. Den kan lätt trimmas, slipas och poleras. Granit är lätt att skära och bearbeta, vilket gör det möjligt att få båda smala och tjocka, men väldigt hållfasta plattor. Även om materialet har en enhetlig konsistens, är varje plan unik. Ibland kan små kvartskristaller finnas i granit.

Granit som används av företaget “Salastone”, levereras från Italien, Indien, Brasilien, Kina och andra länder. Med hänsyn till varje kunds individuella behov, tillverkar företaget olika typer och tjocklekar av naturliga granit köksytor, badrumsytor, bardiskar, fasadsten, trappor, pelare och mosaik, fönsterbänkar, granitplattor, väggar och även fontäner. Det finns också en mängd olika  gatstenar av granit och kantstenar i olika färger, granitkolonner och utsökta olika typer av granit kaminportaler.

PROJEKT I GRANIT UTFÖRDA AV SALASTONE