Gravstenar är alltid unika och kan berätta en hel del om de människor som de är dedikerade för. Detta handlar inte bara om namn, efternamn och några årtal. Stenmonument är ett budskap i sig själv. De skiljer sig i storlek, form, tjocklek, placering, avbildade motiv och material som används. Dessa minnes symboler är vanligtvis noggrant utvalda, med hänsyn vad livet har varit av den som är avliden.

apmales

GRAVSTENAR UTFÖRDA AV SALASTONE

Även om man ofta i praktiken använder olika andra material, är gravstenar i natursten, särskilt de som är skapats av granit, mycket mer motståndskraftiga och håller minne om en person, familj, släkting, eller grupp av människor för mycket längre tid. Det är logiskt att i sådana fall man också skulle behöva välja kantsten i natursten. En annan nyans, förutom livslängd, är att monument i natursten ser mycket allvarligare och värdigare ut. Det är osannolikt att det finns många människor som vid att önska att behålla minnen om nära och kära, kommer att vara besatt av felaktiga experiment i valet av material och idéer endast att få ett lägre pris. Därför är gravstenar vanligt gjorda av äkta granit, eftersom den har en unik struktur; hållfasthet och motståndskraft mot vädereffekter som är nästan oöverträffbar, och textur – helt unik.

“Salastone” mästare tillverkar stenmonument och gravkanter med hänsyn till varje kunds individuella behov och tankar. Enligt anhörigas önskemål, kan de bära både skriftlig information och porträtt, såväl som olika symboler eller prydnadsföremål. Man kan också beställa ordentligt lämpliga gravkanter.

TILLGÄNGLIGA MATERIAL FÖR GRAVSTENAR