När det gäller valet av ytan på en köksbänk, ska man tänka på flera olika faktorer. Först och främst är det funktionalitet, eftersom köket är platsen där man ständigt skär, hackar, bakar, kokar och så vidare. Därför måste ytan ha tillräcklig hållfasthet för att mekaniska skador inte skulle lämna några permanenta spår. Utöver det borde den vara lätt att rengöra. Enligt denna uppfattningen är den mest lämpliga ytan för köket utan tvekan en som är gjord av sten. Naturliga ytor av granit är exempelvis också värmebeständiga. Utan någon oro tolererar de heta kastruller och grytor, utan rädsla för skador. De flesta knivar kan utan att bekymra sig användas för att skära köttet eller hacka grönsaker direkt på ytor av granit eller naturlig marmor.

Pris från 120€/m2

PROJEKT AV STENYTOR FÖR KÖKET UTFÖRDA AV SALASTONE

Rena köksytor som är tillverkade av granit, marmor och kvarts är också hygieniska, därför är matlagning säker och idealiskt lämpade för dessa material. Efter matlagningen kommer köket att vara lätt att rengöra och permanenta fläckar kommer inte att utvecklas.

Smaker har, naturligtvis, tendens att vara olika, men en av de största egenskaperna av sten är de obegränsade möjligheterna att tillämpa detta material till varje interiör. Detta börjar med färgen, som inte bara kan vara svart eller vit, men också blå, grön, rosa; och avslutas med det största utbudet av finbearbetning. Ytor i granit, marmor och kvarts kan skapas i olika former, men texturerna kommer att alltid vara unika eftersom det inte finns två motsvarande ytor i hela världen. Glänsande, polerade och enfärgade ytor, eller tvärtom – naturliga, med klart synliga minerallager – man behöver bara välja efter sin smak och önskade stämning.

Företaget “Salastone” erbjuder sina kunder köksytor i naturlig marmor, naturlig granit, såväl som kvarts.

TILLGÄNGLIGA MATERIAL FÖR KÖK YTOR I STEN