Marmor är en form av kalksten, som består främst av kalcit. Ren marmor är vit, men beroende på de olika föroreningar kan den variera i färg från gult till rött (järnoxider), eller från grått till svart (kol). Om inblandning är klorit eller serpentinsten, blir marmor grön. Följaktligen erhåller man ett brett utbud av möjligheter att producera mångsidiga och visuellt fantastiska marmortrappor, kolonner, fönsterbänkar eller bardiskar.

PROV AV MARMOR

Livslängd av marmor bevisas med det att materialet var känd redan i antika Egypten och Grekland där detta material användes både i arkitektur (Parthenon) och många berömda skulpturer. Redan vid den tiden framställdes det spektakulära naturliga marmorpelare, fantastiska fontäner, vägger och kakelmosaik. Marmors styrka är likvärdig med granit, varje platta är unik och har ett regelbundet mönster.

Naturligtvis används kakel och väggar också i modern interiör och byggnadsdekoration, men utveckling av processteknik gör det möjligt att bygga denna sten i mer komplexa former. Följaktligen har marmorfasad fått mer attraktiva och intressanta former, men de mjukt porösa badrumsytor och resistenta köksytor i marmor är behagliga att använda dagligen.

“Salastone” erbjuder marmor från Italien, Spanien och Indien. Dessutom har företagets katalog inte bara vanliga marmors produkter, men också trottoar, trottoarkanter i olika former (kantprofiler) och marmorpelare.

PROJEKT I MARMOR UTFÖRDA AV SALASTONE