Marmora grida - Galleria Riga (3)

På samma sätt som det är i klädindustrin, tillverkas också mosaikplattor i enlighet med de senaste modetrenderna. Vid att utveckla nya kollektioner, anställs populära designer och igenkännbara arkitekter. Ledande land för design av sten- och keramikplattor i Europa är Italien, därutöver finns det samtidigt en mängd olika stilar och trender. Om man talar om material, är mosaiksten i naturlig marmor konsekvent populära, såväl som i kvarts och granit, något som betraktas som evigt aktuella klassiker. Mosaikplattor i naturlig granit har använts i tusentals år, då de gamla artister skapade en mängd intressanta och iögonfallande skapelser eller även kodade väggar och golv med hela berättelser.

Pris från 140€/m2

MOSAIKSTEN PROJEKT UTFÖRDA AV SALASTONE

Naturliga plattor i granit brukar vara i olika färger med olika former, storlekar och texturer. Ofta använder man mosaik av natursten tillsammans med glaselement, vilket ger ytterligare estetiskt värde och gör dem mer intressanta. Motståndskraftiga kvartsmosaik används också på många olika sätt, från badrum och köksinredningar till bassänger, eftersom mosaikplattor är den idealiska lösningen för rum med höga krav på vattentäthet.

Naturligtvis är det inte bara väggar man kan kakla, mosaik ser bra ut och fungerar också perfekt på golv genom att bygga dem i naturlig granit, kvarts eller marmor. Faktum är att golvplattor i sten är idealiska eftersom de är mycket praktiska och hållbara. De värderas också högt av landskapsarkitekter och designer eftersom på grund av hög kvalitet och smakfullt utseende kan kakel och plattor förbättra olika trädgårdar och parker.

En av de viktigaste vinningar av företaget “Salastone” är originell och unik stenmosaik för den ryska ambassaden i Frankrike.

TILLGÄNGLIGA MATERIAL FÖR MOSAIKSTEN