Marmora-grīda-Galleria-Riga-4

Ursprungligen var fontänen utformad som dricksvattenresurs i både privata områden och stadens torg. Som en följd av detta var de oftast mötesplatser för lokalbefolkningen. Men människor brukade inte bara hålla sig nära fontänen av praktiska orsaker: det rinnande vattnet är en av de få saker som man aldrig kommer att bli trött av. Dessutom kan skvalpande vatten lindra och hjälpa till att slappna av, vilket kommer att kompensera för olika påkänningar och töjning som orsakas av negativa emotioner. Vatten i sig är källa av mänsklig hälsa och energi.

Pris från 800€.

Dock har inte alla möjlighet att leva och uppehålla sig permanent i närheten av rinnande vatten. Således är fontäner i natursten en bra lösning både för privatpersoner, shoppings- och affärscentra såväl som i fritidsanläggningar. Smakfulla fontäner i högkvalitets granit eller naturlig marmor är inte bara perfekt dekor för alla typer av miljöer, men lockar också människors uppmärksamhet, som är viktigt om du vill skapa en trevlig atmosfär för dig själv eller dina gäster och besökare. Fontäner i granit, marmor och kvarts går också att byggas inomhus i form av ett nedåt flödande vattenfall. Följaktligen kommer luft i flera tiotals meters radie alltid att vara frisk, joniserad och ren av damm, vilken är betydlig i den moderna staden. Vatten dämpar samtidigt perfekt omgivande ljud, på detta sätt avskärmas omgivningen från den dagliga brådskan och man erhåller en lugnande känsla av naturens närvaro.

Företaget “Salastone” erbjuder stenfontäner i granit, marmor och andra material – t. ex. kvarts, med leverans och montering.MÖJLIGA TYPER AV FONTÄNER