18

Natursten är slitstarkt och mycket hållbart material. Därutöver ser den bra ut och ger en smakfull elegans till alla rum. Den har asymmetrisk textur, unik konsistens och konstruktion, som i kombination med kvalitativ bearbetning som utförs av av skickliga hantverkare ger mervärde som andra material inte kan ge.

 

Samtidigt är ytor, fönsterbänkar och bardiskar av sten också extremt funktionella och praktiska. De är lätta att rengöra och underhålla, också när det sker att man oavsiktligt häller några vätskor ut på ytan. De är resistenta mot slag och skrapor. I köket är deras fördel resistens mot hög temperatur. Detta innebär att man kan säkert placera heta kastrullar och pannor direkt på kök ytan. Däremot, är det viktigt i badrummet att stenen inte absorberar fukt. Till skillnad från många andra material, hjälper detta att effektivt undvika mögeltillväxt.

Granit, marmor, kvarts och andra material som företaget “Pilsakmens” använder vid produktion av olika ytor, levererar vi från fyndigheter i länder som Sverige, Finland, Norge, Ryssland, Indien och Kina. Erbjudandet är verkligen bred, så man kan se de färdiga prover av stenytor i galleriet. Detta är dock bara en liten del av möjligheter som vi erbjuder, eftersom stenytor för kök och stenytor för badrum, såväl som bardiskar och fönsterbänkar i sten kan framställas i olika former, färger och utseende. Dessutom arbetar vi efter specialbeställningar. Eftersom varje stenplatt har ett unikt mönster, kommer varje yta att vara unik och i endast ett exemplar.